Το ταχίνι αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε κρατάει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά, γεγονός που συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Έχοντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο με πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, νιασίνη, Ε). Είναι τρόφιμο πλούσιο σε αμινοξέα, όπως η μεθειονίνη, η λευκίνη, η αργινίνη και η τρυπτοφάνη, ενώ είναι σχετικά φτωχό όσον αφορά στην λυσίνη.
Το ταχίνι αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε κρατάει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά, γεγονός που συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Έχοντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο με πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, νιασίνη, Ε). Είναι τρόφιμο πλούσιο σε αμινοξέα, όπως η μεθειονίνη, η λευκίνη, η αργινίνη και η τρυπτοφάνη, ενώ είναι σχετικά φτωχό όσον αφορά στην λυσίνη.