Ταιριάζει απόλυτα σε κρεατικά, σε λαδερά αλλά και σε σαλάτες. Η αγκινάρα είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη και βιταμίνη C, επίσης θεωρείται εξαιρετική πηγή σε μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφολο και κάλιο.
Ταιριάζει απόλυτα σε κρεατικά, σε λαδερά αλλά και σε σαλάτες. Η αγκινάρα είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη και βιταμίνη C, επίσης θεωρείται εξαιρετική πηγή σε μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, φώσφολο και κάλιο.