Συστατικά: κριθαράκι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια πορτσίνι, κρεμμύδι, βασιλικός.
Συστατικά: κριθαράκι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια πορτσίνι, κρεμμύδι, βασιλικός.
Οδηγίες μαγειρέματος Σοτάρουμε το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά 1,2 λίτρα νερό και προαιρετικά κύβο από ζωμό κρέατος ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει τα υγρά του (περίπου 17-18 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Για ακόμα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σερβίρουμε1 ώρα μετά το μαγείρεμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αποτελεί είτε πλήρες γεύμα είτε συνοδευτικό.