Διατροφικά οφέλη βρώμης -Πλούσια πηγή β-γλυκάνων. Οι β-γλυκάνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου. -Οι β-γλυκάνες της βρώμης ενδέχεται να συμβάλλουν στη μείωση του ρίσκου των καρδιαγγειακών παθήσεων σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. -Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. -Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. -Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης. -Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, παρέχοντας στον οργανισμό υψηλά επίπεδα ενέργειας. -Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. -Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. -Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σεληνίου, χαλκού και ασβεστίου.
Διατροφικά οφέλη βρώμης -Πλούσια πηγή β-γλυκάνων. Οι β-γλυκάνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου. -Οι β-γλυκάνες της βρώμης ενδέχεται να συμβάλλουν στη μείωση του ρίσκου των καρδιαγγειακών παθήσεων σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. -Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. -Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. -Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης. -Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, παρέχοντας στον οργανισμό υψηλά επίπεδα ενέργειας. -Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. -Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. -Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σεληνίου, χαλκού και ασβεστίου.
Μπορείς να καταναλώσεις της νιφάδες βρώμης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρυδιού). Μπορείς ακόμα να τις προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothies και να τις πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.Επίσης μπορείς να τις προσθέσεις ως συστατικό μέσα σε σπιτικές μπάρες, σε μπισκότα, σε κέικ, κριτσίνια και κάθε λογής αρτοσκευάσματα. Tip: Άφησε τες 5 λεπτά να μαλακώσουν μέσα στο γάλα ή στο ρόφημα. Συνταγή: Μπισκότα βρώμης με ταχίνι και μέλι Υλικά: 1 φλ. μέλι 4 κ.σ. ταχίνι 2 φλ. νιφάδες βρώμης 1-2 κ. σούπας πίτουρο βρώμης 3 κ.σ. καρύδια τριμμένα 5 κ.σ. σταφίδες 1 κ. γλυκού κοφτή κανέλα Εκτέλεση : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Βουτάμε τα δάχτυλα μας σε νερό και πλάθουμε τα cookies. Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσουμε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρούμε σε γυάλινα ή πορσελάνινα δοχεία φύλαξης.