fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φαγόπυρο - Γη του Νότου

ΚΩΔ: DIM0007

Δημητριακό πολύ πλούσιο σε πρωτείνες.

Τιμή: 2,50 €

Βάρος / Περιεχόμενο: 500 γρ.
Φαγόπυρο - Γη του Νότου Δημητριακά Γη του Νότου
2.5 2.5 EUR
DIM0007

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» με τεράστια διατροφική αξία. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 13 γρ. πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως σε Β2 και Β3, σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό). Μας εφοδιάζει, επίσης, με αρκετές φυτικές ίνες, καθώς 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 10 γρ. φυτικών ινών, ενώ είναι τροφή πλούσια σε φλαβονοειδή, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Δεν περιέχει γλουτένη και επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

φαγοπυρο_γητουΝοτου7

Περιγραφή:

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» με τεράστια διατροφική αξία. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 13 γρ. πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως σε Β2 και Β3, σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό). Μας εφοδιάζει, επίσης, με αρκετές φυτικές ίνες, καθώς 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 10 γρ. φυτικών ινών, ενώ είναι τροφή πλούσια σε φλαβονοειδή, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Δεν περιέχει γλουτένη και επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΑΓΗ

Το βράζουμε όπως το ρύζι ή το πλιγούρι σε αναλογία 1 φλιτζάνι φαγόπυρο προς 2 φλιτζάνια νερό. Βρασμένο μπορεί να προστεθεί στο γιαούρτι, σε σαλάτες, σούπες, όσπρια ή άλλα μαγειρευτά φαγητά (π.χ. γεμιστά, κρέας στην κατσαρόλα). Το αλεύρι από φαγόπυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπως και τα υπόλοιπα αλεύρια, για να παρασκευάσουμε ψωμί, πίτες, τηγανίτες, κρέπες, ζυμαρικά κ.ά. Συνταγή Υλικά: 200 γρ φαγόπυρο (πριν το βράσιμο) 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ 1 μικρό αγγούρι 1 πιπεριά Φλωρίνης 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 10-15 ελιές (χωρίς κουκούτσι) 1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένη 2 κ.σ κάπαρη 2 κ.σ Ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι αλάτι 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1 μικρό ματσάκι ρόκα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Διαδικασία: Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βράζουμε όπως και το ρύζι σε αναλογία 1:2 για 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε, τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξεκινάμε να καθαρίζουμε και να ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε


e-genius.gr ...intelligent web software