Οι πράσινες ελιές είναι μια από τις πιο γνωστές καλλιεργούμενες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα. Οι διάφορες ποικιλίες ελιάς διαφέρουν σε γεύση καθώς και στην ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που μας προσφέρουν. Έχει πλούσια γεύση, πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ένα ιδιαίτερο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Λόγω του λίπους τους μας δίνουν πολύ ενέργεια. Πέντε μεγάλες ελιές αντιστοιχούν με περίπου με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Το 75% των λιπαρών της ελιάς είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, περιέχουν 4-6 % υδατάνθρακες, βιταμίνη Ε, Α και καροτενοειδή. Τέλος μας προσφέρουν ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο καθώς και αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Οι πράσινες ελιές είναι μια από τις πιο γνωστές καλλιεργούμενες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα. Οι διάφορες ποικιλίες ελιάς διαφέρουν σε γεύση καθώς και στην ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που μας προσφέρουν. Έχει πλούσια γεύση, πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ένα ιδιαίτερο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Λόγω του λίπους τους μας δίνουν πολύ ενέργεια. Πέντε μεγάλες ελιές αντιστοιχούν με περίπου με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Το 75% των λιπαρών της ελιάς είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, περιέχουν 4-6 % υδατάνθρακες, βιταμίνη Ε, Α και καροτενοειδή. Τέλος μας προσφέρουν ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο καθώς και αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες.