Η ροβίτσα είναι τα φύτρα της σόγιας και περιέχει 28% πρωτεΐνη, όσο δηλαδή περιέχει και το κρέας ενώ είναι ίσης διατροφικής αξίας. Επίσης, είναι καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου και σιδήρου. Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της είναι οι ισοφλαβόνες, ένα είδος φυτικών οιστρογόνων, που δύνανται να φανούν ευεργετικές στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
Η ροβίτσα είναι τα φύτρα της σόγιας και περιέχει 28% πρωτεΐνη, όσο δηλαδή περιέχει και το κρέας ενώ είναι ίσης διατροφικής αξίας. Επίσης, είναι καλή πηγή φυτικών ινών και περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου και σιδήρου. Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της είναι οι ισοφλαβόνες, ένα είδος φυτικών οιστρογόνων, που δύνανται να φανούν ευεργετικές στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
Συνταγή: Υλικά 1 πακέτο ροβίτσα των 500 γρ 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 κούπα ελαιόλαδο από 2 κγ κόλιαντρο, κουρκουμά και κύμινο σε σκόνη χυμό από 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ξεπλένουμε και σουρώνουμε την ροβίτσα. Εάν θέλουμε, την μουλιάζουμε για 20 περίπου λεπτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Ενώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με την ροβίτσα, και προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα. Υπάρχει η προοπτική του να αφαιρέσετε τα φλούδια που θα ανέβουν στην επιφάνεια της σούπας-για να είναι υποτίθεται πιο εύπεπτη-αλλά έχουν υψηλή διατροφική αξία, και για εμένα δεν κάνουν καμία διαφορά, οπότε πλέον δεν τα αφαιρώ. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Τέλος, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να πάρει-μόλις-μια βράση. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι, ρίγανη, και λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.