fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πλιγούρι Θεσσαλίας μέτριο

ΚΩΔ: OSP0013

Το πλιγούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

Τιμή: 3,50 €

Βάρος / Περιεχόμενο: 1000 γρ.
Πλιγούρι Θεσσαλίας μέτριο Χύμα όσπρια Χύμα
3.5 3.5 EUR
OSP0013

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιλάφια, σούπες, σαλάτες και έθνικ συνταγές και ειδικά όταν βιαζόμαστε, καθώς μαγειρεύεται πολύ πολύ γρήγορα! Λόγω της σχετικά μικρής επεξεργασίας που έχει υποστεί το σιτάρι μέχρι να παραχθεί το πλιγούρι όλες οι ευεργετικές του ιδιότητες συντηρούνται. Και αυτό το καθιστά ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στα γεύματα βοηθούν στην αίσθηση πλήρωσης και κορεσμού. Για το λόγο αυτό το πλιγούρι θεωρείται ότι μας χορταίνει εύκολα και μας κρατά για περισσότερη ώρα χορτάτους, από ότι άλλες πηγές υδατανθράκων όπως πχ το λευκό ρύζι και επομένως αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στις δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Παράλληλα, το πλιγούρι προτείνεται και σε διαβητικούς ασθενείς, διότι είναι άριστη πηγή υδατανθράκων, αλλά έχει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια από άλλες πηγές υδατανθράκων (π.χ. πατάτες). Αρκεί να μην μαγειρευτεί για πολύ ώρα.

ΠΛΙΓΟΥΡΙ-ΜΕΤΡΙΟ4

Περιγραφή:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιλάφια, σούπες, σαλάτες και έθνικ συνταγές και ειδικά όταν βιαζόμαστε, καθώς μαγειρεύεται πολύ πολύ γρήγορα! Λόγω της σχετικά μικρής επεξεργασίας που έχει υποστεί το σιτάρι μέχρι να παραχθεί το πλιγούρι όλες οι ευεργετικές του ιδιότητες συντηρούνται. Και αυτό το καθιστά ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, κάτι που βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στα γεύματα βοηθούν στην αίσθηση πλήρωσης και κορεσμού. Για το λόγο αυτό το πλιγούρι θεωρείται ότι μας χορταίνει εύκολα και μας κρατά για περισσότερη ώρα χορτάτους, από ότι άλλες πηγές υδατανθράκων όπως πχ το λευκό ρύζι και επομένως αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στις δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Παράλληλα, το πλιγούρι προτείνεται και σε διαβητικούς ασθενείς, διότι είναι άριστη πηγή υδατανθράκων, αλλά έχει και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια από άλλες πηγές υδατανθράκων (π.χ. πατάτες). Αρκεί να μην μαγειρευτεί για πολύ ώρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΑΓΗ

Πράσα με πλιγούρι, κόκκινες πιπεριές και τομάτα Υλικά: -500 γρ. πράσα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες -2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες -2 φλιτζάνια πλιγούρι -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -250 γρ. Τομάτα τριμμένη -4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο -3 φλιτζάνια νερό -αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε την τριμμένη Τομάτα, αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το πλιγούρι, τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τον μαϊντανό, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό.


e-genius.gr ...intelligent web software