Η κόκκινη φακή είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινης φακής περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου του οργανισμού μας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την μαγειρέψουμε είναι κυρίως βραστή ως σούπα, σαν φάβα, αλλά και για διάφορες σαλάτες με πολύ χρώμα και γεύση. Προσοχή χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να ετοιμαστεί.
Η κόκκινη φακή είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινης φακής περιέχει πάνω από το μισό του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου του οργανισμού μας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να την μαγειρέψουμε είναι κυρίως βραστή ως σούπα, σαν φάβα, αλλά και για διάφορες σαλάτες με πολύ χρώμα και γεύση. Προσοχή χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να ετοιμαστεί.