Στις αρχές αυτός ο τύπος ρυζιού ήταν αποκλειστικά εισαγωγής (γι'αυτο είναι γνωστό και ως τύπου Αμερικής), καθώς η παραγωγή του απαιτούσε ειδική επεξεργασία και εξοπλισμό. Τις τελευταίες δεκαετίες το Μπόνετ παράγεται πλέον στην Ελλάδα σε μεγάλες ποσότητες και άριστη ποιότητα. Ουσιαστικά πρόκειται για την ποικιλία Νυχάκι-Ράζα που περνά ειδική θερμική επεξεργασία πριν απο την αποφλοίωση και αποκτά έτσι το έντονο κίτρινο χρώμα και το ιδιαίτερο άρωμα.
Στις αρχές αυτός ο τύπος ρυζιού ήταν αποκλειστικά εισαγωγής (γι'αυτο είναι γνωστό και ως τύπου Αμερικής), καθώς η παραγωγή του απαιτούσε ειδική επεξεργασία και εξοπλισμό. Τις τελευταίες δεκαετίες το Μπόνετ παράγεται πλέον στην Ελλάδα σε μεγάλες ποσότητες και άριστη ποιότητα. Ουσιαστικά πρόκειται για την ποικιλία Νυχάκι-Ράζα που περνά ειδική θερμική επεξεργασία πριν απο την αποφλοίωση και αποκτά έτσι το έντονο κίτρινο χρώμα και το ιδιαίτερο άρωμα.