Η Κρητική κουζίνα είναι διάσημη για τα παραδοσιακά προϊόντα της. Ο ξινόχοντρος τραχανάς από την Κρήτη παρασκευάζεται με πλιγούρι από Ελληνικό σιτάρι και με φρέσκο πρόβειο 100% ελληνικό γάλα. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό νόστιμο προϊόν της Κρητικής διατροφής.
Η Κρητική κουζίνα είναι διάσημη για τα παραδοσιακά προϊόντα της. Ο ξινόχοντρος τραχανάς από την Κρήτη παρασκευάζεται με πλιγούρι από Ελληνικό σιτάρι και με φρέσκο πρόβειο 100% ελληνικό γάλα. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό νόστιμο προϊόν της Κρητικής διατροφής.
Παρασκευή: Σε 1,5 λίτρο νερό, αφού βράσει, ρίχνουμε περίπου 150 γραμμάρια ξινόχοντρο. Μετά από 30' προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και προαιρετικά ψιλοκομμένη ντομάτα. Σε 3-5' σβήνουμε την εστία. Ιδανικά να σερβιριστεί με τιμμένο ξηρό ανθότυρο Κρήτης.