Αλεύρι σκληρού σίτου ζυμώνεται με νερό, μαύρο πιπέρι και κρόκο Κοζάνης. Στη συνέχεια αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες και προστίθενται αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένος μαϊντανός και ελάχιστη πατάτα.Έτσι η μανιταρόσουπα της Αγροζύμης περιέχει όλα τα υλικά,για να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά μία υπέροχη ζεστή σούπα. Αν την αλέσετε στο μπλέντερ, έχετε μία εντυπωσιακή βελουτέ μανιταρόσουπα.
Αλεύρι σκληρού σίτου ζυμώνεται με νερό, μαύρο πιπέρι και κρόκο Κοζάνης. Στη συνέχεια αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες και προστίθενται αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένος μαϊντανός και ελάχιστη πατάτα.Έτσι η μανιταρόσουπα της Αγροζύμης περιέχει όλα τα υλικά,για να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά μία υπέροχη ζεστή σούπα. Αν την αλέσετε στο μπλέντερ, έχετε μία εντυπωσιακή βελουτέ μανιταρόσουπα.
Μανιταρόσουπα με κρέμα φέτας Για 2 άτομα Υλικά 160 γρ. τραχανά-μανιταρόσουπα (1 φλιτζάνι) 6 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή νερό 1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό 100 γρ. μαλακή φέτα 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε το ζωμό ή το νερό σε μία κατσαρόλα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη μανιταρόσουπα. Σιγοβράζουμε για 7' ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό. Λίγο πριν τη σβήσουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σε περίπου 1' έχουμε έτοιμη την κρέμα φέτας. Μόλις γίνει η μανιταρόσουπα, την παίρνουμε με μία βαθιά κουτάλα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα φέτας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Στα πιάτα προσθέτουμε το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. tips: Προσοχή στο αλάτι, γιατί η φέτα είναι αρκετά αλμυρή. Αν σας αρέσει ο μαϊντανός, προσθέστε άφθονο. Η γήινη γεύση των αποξηραμένων μανιταριών αναζητά τη φρεσκάδα και τη δροσιά του μαϊντανού.