fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χυλοπίτες Ψαχνών Νο1

ΚΩΔ: ZYM0001

Παραδοσιακές χυλοπίτες από τα Ψαχνά Ευβοίας.

Τιμή: 3,50 €

Βάρος / Περιεχόμενο: 500 γρ.
Χυλοπίτες Ψαχνών Νο1 Ζυμαρικά Ζυμαρικά Ψαχνών
3.50001 3.50001 EUR
ZYM0001

Τα Ζυμαρικά Ψαχνών φτιάχνονται με παραδοσιακή ψαχνιώτικη συνταγή και αγνά υλικά. Είναι η αυθεντική ελληνική γεύση στο πιάτο σας. Συστατικά: Σιμιγδάλι από σκληρό σίτο 100%, αυγό 12%, γάλα 4%, νερό, αλάτι.

XilopitesPsaxnon1

Περιγραφή:

Τα Ζυμαρικά Ψαχνών φτιάχνονται με παραδοσιακή ψαχνιώτικη συνταγή και αγνά υλικά. Είναι η αυθεντική ελληνική γεύση στο πιάτο σας. Συστατικά: Σιμιγδάλι από σκληρό σίτο 100%, αυγό 12%, γάλα 4%, νερό, αλάτι.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΑΓΗ

Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά και χυλοπίτες Υλικά 1 πακέτο χυλοπίτες 1.300 γρ. υ μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια 400 γρ. τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα 1 καρότο σε κυβάκια 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια 3-4 κολοκυθάκια σε κυβάκια 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3-4 κόκκους μπαχάρι 1 ξυλάκι κανέλας 150γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που να το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε ενδιάμεσα και μετά το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί στην άκρη. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Όταν κάψει προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκύθια και το καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη τομάτα, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο από το ζωμό του κρέατος και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει ζουμερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και στο μεταξύ αλατίζετε τον υπόλοιπο ζωμό και τον βάζετε να πάρει βράση σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με νερό αν δεν είναι αρκετός. Ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν για 1 λεπτό και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με το κρέας. Συμπληρώνετε λίγο ζωμό ακόμα και ψήνετε το γιουβέτσι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να μαγειρευτούν οι χυλοπίτες. Τέλος, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού ομοιόμορφα στο φαγητό και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά ακόμα πριν το ξεφουρνίσετε. Το σερβίρετε μετά από 15 λεπτά.

Σχετικά προϊόντα:


e-genius.gr ...intelligent web software