Κλασικός τραχανάς, ιδανικός για βελουτέ χειμωνιάτικες σούπες. Αλεύρι σκληρού σίτου από επιλεγμένα σιτάρια, ζυμώνεται με φρέσκο γάλα γιαούρτι και αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες,διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά και τη μοναδική του γεύση. Απολαύστε τον ως σούπα με λίγη τριμμένη φέτα και ελάχιστη ρίγανη.
Κλασικός τραχανάς, ιδανικός για βελουτέ χειμωνιάτικες σούπες. Αλεύρι σκληρού σίτου από επιλεγμένα σιτάρια, ζυμώνεται με φρέσκο γάλα γιαούρτι και αποξηραίνεται σε φυσικές συνθήκες,διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά και τη μοναδική του γεύση. Απολαύστε τον ως σούπα με λίγη τριμμένη φέτα και ελάχιστη ρίγανη.
Υλικά: 1 φλ. τραχανά 2 φλ. νερό 2-3 φλ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό μισό με νερό 1 πρέζα αλάτι ½ -1 κ.τ.σ. βούτυρο φρέσκο 1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη 1 φλ. τραχανά 2 φλ. νερό 2-3 φλ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο μισό μισό με νερό 1 πρέζα αλάτι ½ -1 κ.τ.σ. βούτυρο φρέσκο 1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη Εκτέλεση: Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνω στην κατσαρόλα τον τραχανά, προσθέτω το αλάτι και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει καλά. Προσθέτω το γάλα και αφήνω τον τραχανά να βράσει λίγο ακόμη. Ρίχνω το βούτυρο, τη φέτα, ανακατεύω καλά και σερβίρω. Αν χτυπήσω λίγο με το μπλέντερ, η σούπα γίνεται ακόμη πιο κρεμώδης.