Ευχάριστη και επίμονη αρωματική παρουσία, που θυμίζει γλυκάνισο, μάραθο και γλυκόριζα, με μια ανεπαίσθητα πικάντικη νότα, που φαίνεται περισσότερο στο στόμα. Το εστραγκόν θεωρείται ένα από τα βασικά αρωματικά βότανα της γαλλικής κουζίνας, απαραίτητο συστατικό στη σάλτσα μπεαρνέζ, αλλά και στα μείγματα μυρωδικών, που χρησιμοποιούνται κυρίως στις μαγειρικές του νότου. Ταιριάζει πολύ καλά επίσης σε όλες σχεδόν τις λευκές ''λιπαρές'' σάλτσες, σε πιάτα με ψάρια, αυγά ή πουλερικά, ενώ προσθέτει αρώματα στα βραστά λαχανικά και τις σαλάτες.
Ευχάριστη και επίμονη αρωματική παρουσία, που θυμίζει γλυκάνισο, μάραθο και γλυκόριζα, με μια ανεπαίσθητα πικάντικη νότα, που φαίνεται περισσότερο στο στόμα. Το εστραγκόν θεωρείται ένα από τα βασικά αρωματικά βότανα της γαλλικής κουζίνας, απαραίτητο συστατικό στη σάλτσα μπεαρνέζ, αλλά και στα μείγματα μυρωδικών, που χρησιμοποιούνται κυρίως στις μαγειρικές του νότου. Ταιριάζει πολύ καλά επίσης σε όλες σχεδόν τις λευκές ''λιπαρές'' σάλτσες, σε πιάτα με ψάρια, αυγά ή πουλερικά, ενώ προσθέτει αρώματα στα βραστά λαχανικά και τις σαλάτες.