Παραδοσιακά συνδυάζεται τέλεια με το ψητό αρνί. Δίνει άρωμα στα σαλιγκάρια, τις ψητές πατάτες, τις σαλάτες και τις σάλτσες. Αρωματίζει λάδια και ξύδια.Επίσης είναι γνωστό και για τις ιδιότητές του.Θεωρείται αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό, αντιρρευματικό αντιοξειδωτικό, αρωματικό, τονωτικό του οργανισμού και της πέψης, τονωτικό του νευρικού συστήματος. Επίσης είναι κατάλληλο για κράμπες στο στομάχι και για το φούσκωμα, ως τονωτικό της όρεξης, για ατονία, πονοκέφαλο, κρυολόγημα, υπερκόπωση, γενική εξάντληση, κατάθλιψη, ενώ η αντιοξειδωτική του ιδιότητα έχει πιθανόν αντικαρκινική δράση. Τα ξερά λαχανικά μας δίνουν λύσεις στην κουζίνα γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχουμε φρέσκο διαθέσιμο στο ψυγείο μας και το διαπιστώνουμε την ώρα που μαγειρεύουμε. Κρατώντας λοιπόν στο ψυγείο αποξηραμένο δενδρολίβανο σε αεροστεγές βάζο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή όλο τον χρόνο.
Παραδοσιακά συνδυάζεται τέλεια με το ψητό αρνί. Δίνει άρωμα στα σαλιγκάρια, τις ψητές πατάτες, τις σαλάτες και τις σάλτσες. Αρωματίζει λάδια και ξύδια.Επίσης είναι γνωστό και για τις ιδιότητές του.Θεωρείται αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό, αντιρρευματικό αντιοξειδωτικό, αρωματικό, τονωτικό του οργανισμού και της πέψης, τονωτικό του νευρικού συστήματος. Επίσης είναι κατάλληλο για κράμπες στο στομάχι και για το φούσκωμα, ως τονωτικό της όρεξης, για ατονία, πονοκέφαλο, κρυολόγημα, υπερκόπωση, γενική εξάντληση, κατάθλιψη, ενώ η αντιοξειδωτική του ιδιότητα έχει πιθανόν αντικαρκινική δράση. Τα ξερά λαχανικά μας δίνουν λύσεις στην κουζίνα γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχουμε φρέσκο διαθέσιμο στο ψυγείο μας και το διαπιστώνουμε την ώρα που μαγειρεύουμε. Κρατώντας λοιπόν στο ψυγείο αποξηραμένο δενδρολίβανο σε αεροστεγές βάζο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή όλο τον χρόνο.