Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στην μαγειρική κυρίως σε κοκκινιστά φαγητά κατσαρόλας και σπανιότερα ως ρόφημα. Ειδικότερα χρησιμοποιείται σε κοκκινιστά φαγητά, όσπρια, λαδερά, σε κοκκινιστά κρεατικά, σε συνταγές με τομάτα, θαλασσινά, σούπες, στιφάδο, σε κόκκινες σάλτσες. Αρωματίζει τουρσιά, το λάδι και το ξύδι.
Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στην μαγειρική κυρίως σε κοκκινιστά φαγητά κατσαρόλας και σπανιότερα ως ρόφημα. Ειδικότερα χρησιμοποιείται σε κοκκινιστά φαγητά, όσπρια, λαδερά, σε κοκκινιστά κρεατικά, σε συνταγές με τομάτα, θαλασσινά, σούπες, στιφάδο, σε κόκκινες σάλτσες. Αρωματίζει τουρσιά, το λάδι και το ξύδι.