Κύρια χρήση του αστεροειδή γλυκάνισου όπως και του κοινού γλυκάνισου, λόγω της χημική ουσίας της ανιθόλης, είναι στην ποτοποιία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το τσίπουρο και το ούζο. Ενισχύει τη γεύση των κρεατικών και της σούπας ενώ αρωματίζει και γλυκά όπως το κέικ και τα μπισκότα. Επειδή η γεύση του είναι δυνατή ίσως σε κάποιες συνταγές να χρειάζεται να μπουν μόνο δύο πέταλα ή έστω ο μισός από τον ολόκληρο προκειμένου η γεύση να διατηρηθεί ντελικάτη χωρίς να εξουδετερώσει τα υπόλοιπα καρυκεύματα μας.
Κύρια χρήση του αστεροειδή γλυκάνισου όπως και του κοινού γλυκάνισου, λόγω της χημική ουσίας της ανιθόλης, είναι στην ποτοποιία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το τσίπουρο και το ούζο. Ενισχύει τη γεύση των κρεατικών και της σούπας ενώ αρωματίζει και γλυκά όπως το κέικ και τα μπισκότα. Επειδή η γεύση του είναι δυνατή ίσως σε κάποιες συνταγές να χρειάζεται να μπουν μόνο δύο πέταλα ή έστω ο μισός από τον ολόκληρο προκειμένου η γεύση να διατηρηθεί ντελικάτη χωρίς να εξουδετερώσει τα υπόλοιπα καρυκεύματα μας.