Το Sumac αποτελεί ένα βασικό συστατικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής ως καρύκευμα. Ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο, ψάρια και θαλασσινά, αρνί, αλλά και μελιτζάνες, ρεβίθια και φακές. Χρησιμοποιείται πολύ στις πράσινες σαλάτες και στο μαρινάρισμα, ανακατεμένο με γιαούρτι και άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως τσίλι, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα και μαϊντανό. Αν αναμειχθεί με λάδι μπορεί να απλωθεί πάνω στο ψωμί πριν το ψήσιμο.
Το Sumac αποτελεί ένα βασικό συστατικό της κουζίνας της Μέσης Ανατολής ως καρύκευμα. Ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο, ψάρια και θαλασσινά, αρνί, αλλά και μελιτζάνες, ρεβίθια και φακές. Χρησιμοποιείται πολύ στις πράσινες σαλάτες και στο μαρινάρισμα, ανακατεμένο με γιαούρτι και άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως τσίλι, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα και μαϊντανό. Αν αναμειχθεί με λάδι μπορεί να απλωθεί πάνω στο ψωμί πριν το ψήσιμο.