Ο εξωτερικός φλοιός που έχει σκούρο χρώμα αφαιρείται αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι. Έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι, αν και είναι λιγότερο αρωματικό, αλλά με περισσότερη αψάδα και πιο έντονη γεύση. Το λευκό πιπέρι χρησιμοποιείται σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες καθώς επίσης και για να δώσει άρωμα στις πατάτες και στο ψάρι. Γενικά χρησιμοποιείται σε όσα πιάτα δεν πρέπει να κυριαρχεί η γεύση του, αλλά να έχουμε απλά ένα ελαφρύ κάψιμο. Τέλος, χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας.
Ο εξωτερικός φλοιός που έχει σκούρο χρώμα αφαιρείται αφού εμβαπτιστεί ο καρπός σε νερό. Κατόπιν, το εσωτερικό του καρπού αποξηραίνεται, και έχουμε το γνωστό λευκό πιπέρι. Έχει διαφορετική γεύση και άρωμα από το μαύρο πιπέρι, αν και είναι λιγότερο αρωματικό, αλλά με περισσότερη αψάδα και πιο έντονη γεύση. Το λευκό πιπέρι χρησιμοποιείται σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες καθώς επίσης και για να δώσει άρωμα στις πατάτες και στο ψάρι. Γενικά χρησιμοποιείται σε όσα πιάτα δεν πρέπει να κυριαρχεί η γεύση του, αλλά να έχουμε απλά ένα ελαφρύ κάψιμο. Τέλος, χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας.