fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κάρυ Ινδίας

ΚΩΔ: MPX0023

Αυθεντικό μείγμα μπαχαρικών με προέλευση την Ινδία.

Τιμή: 15,00 €

Βάρος / Περιεχόμενο: 1000 γρ.
Κάρυ Ινδίας Μπαχαρικά Χύμα
15 15 EUR
MPX0023

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές. Τα συστατικά αυτά στην Ινδία φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Τα πιο σημαντκά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Η διατροφή που περιέχει κάρυ μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, ενώ η κουρκουμίνη που υπάρχει σε αυτό, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Η κουρκουμίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της και μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια. Σε πολλές κουζίνες της Ανατολής μαγειρεύουν σχεδόν τα πάντα με κάρυ. Στη Δύση, προτιμάται κυρίως στο ψάρι και το κρέας και στο ρύζι. Δεν πρέπει να ψήνεται για πολλή ώρα γιατί καίγεται γρήγορα και πικρίζει.

curry

Περιγραφή:

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τη χρήση δίνοντας τελικά χιλιάδες εκδοχές. Τα συστατικά αυτά στην Ινδία φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Τα πιο σημαντκά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Η διατροφή που περιέχει κάρυ μπορεί να συντελέσει στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου, ενώ η κουρκουμίνη που υπάρχει σε αυτό, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Η κουρκουμίνη αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της και μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια. Σε πολλές κουζίνες της Ανατολής μαγειρεύουν σχεδόν τα πάντα με κάρυ. Στη Δύση, προτιμάται κυρίως στο ψάρι και το κρέας και στο ρύζι. Δεν πρέπει να ψήνεται για πολλή ώρα γιατί καίγεται γρήγορα και πικρίζει.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ / ΣΥΝΤΑΓΗ

Σούπα Βελουτέ με πατάτα, καρότο και κάρυ Υλικά συνταγής 600γρ.πατάτες κομμένες σε κύβους 400γρ. καρότα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ή βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ πράσο ψιλοκομμένο 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι 1½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών 1 κ.γ. κάρυ αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Σοτάρουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Αφού βράσουν τα υλικά τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή τα περνάμε από σήτα ή μπλέντερ. Βάζουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.


e-genius.gr ...intelligent web software