Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και σε μια πληθώρα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων. συστατικά της κανέλας έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Παράλληλα, βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στόμαχου ενώ έχει θετική επίδραση στο έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Η κανέλα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.α. ή ακόμα και σκέτη! Φτιάξε ένα ρόφημα με ζεστό νερό, λεμόνι, μέλι και ένα ξυλάκι κανέλας ή λίγη σκόνη κανέλας και πιείτε το κάθε πρωι!
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και σε μια πληθώρα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων. συστατικά της κανέλας έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Παράλληλα, βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στόμαχου ενώ έχει θετική επίδραση στο έλκος του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Η κανέλα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» με έμμεσο τρόπο επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. Συμπερασματικά, έχει θετική επίδραση στη καύση λίπους και κυρίως τοπικού λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.α. ή ακόμα και σκέτη! Φτιάξε ένα ρόφημα με ζεστό νερό, λεμόνι, μέλι και ένα ξυλάκι κανέλας ή λίγη σκόνη κανέλας και πιείτε το κάθε πρωι!