Έχουν σημαντικά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλό. Περιέχουν 30% πρωτεΐνη, 30% φυτικές ίνες και 30% Ω3 λιπαρά οξέα. Οι ίνες των σπόρων Chia απορροφούν νερό πολλαπλάσιο του όγκου τους. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες. Έτσι, εμποδίζονται οι υδατάνθρακες από το να μετατραπούν σε σάκχαρα, πράγμα ωφέλιμο ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα σακχάρου στο αίμα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι σπόροι chia, έχουν 3 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, και 2 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες!
Έχουν σημαντικά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τον εγκέφαλό. Περιέχουν 30% πρωτεΐνη, 30% φυτικές ίνες και 30% Ω3 λιπαρά οξέα. Οι ίνες των σπόρων Chia απορροφούν νερό πολλαπλάσιο του όγκου τους. Στο στομάχι μετατρέπονται σε ένα είδος ζελέ, εμποδίζοντας τα ένζυμα του στομάχου να διασπάσουν τους υδατάνθρακες. Έτσι, εμποδίζονται οι υδατάνθρακες από το να μετατραπούν σε σάκχαρα, πράγμα ωφέλιμο ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα σακχάρου στο αίμα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι σπόροι chia, έχουν 3 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, και 2 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες!