Για να φτιάξουμε τέλεια σπιτικά popcorn, χρειαζόμαστε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με καπάκι. Ζεσταίνουμε μέσα στην κατσαρόλα 2-3 κουταλιές λάδι ή βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε 3-4 κρόκους καλαμπόκι και περιμένουμε να σκάσουν και να ανοίξουν. Μόλις ανοίξουν τα πρώτα ποπ κορν, τότε ρίχνουμε και τα υπόλοιπα σε μία στρώση στη βάση της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε να λαδωθούν όλα τα καλαμπόκια. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα την τραβάμε από τη φωτιά και περιμένουμε ακριβώς μισό λεπτ'ο. Τότε ξαναβάζουμε τα ποπ κορν στη φωτιά. Περιμένουνε λίγο και ξαφνικά θα αρχίσουν όλα να σκάνε και να ανοίγουν ταυτόχρονα σε λίγα δευτερόλεπτα. Βάζουμε το καπάκι λοξά στο πλάι ώστε να φεύγει ο ατμός και να αναπνέουν τα popcorn για να γίνουν πιο τραγανά. Όσο σκάνε και κάνουν θόρυβο κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να τα βοηθήσουμε όλα να ανοίξουν. Όταν σταματήσει ο θόρυβος από το σκάσιμο του καλαμποκιού, τότε είναι έτοιμα. Αμέσως τα αδειάζουμε σε φαρδύ μπολ.