Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο. Έχουν υψηλή περιεκτικότατα σε μονοακόρεστα λιπαρά που μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερίνης και στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Τα αμύγδαλα έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από τους ξηρούς καρπούς (στα 100g/25% ≈ της ημερήσιας δόσης) που σε συνδυασμό με το μαγνήσιο και άλλων συστατικών που περιέχουν μπορεί να βοηθούν στην διατήρηση και υγεία των οστών και των δοντιών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, κάλιο. Έχουν υψηλή περιεκτικότατα σε μονοακόρεστα λιπαρά που μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερίνης και στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Τα αμύγδαλα έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από τους ξηρούς καρπούς (στα 100g/25% ≈ της ημερήσιας δόσης) που σε συνδυασμό με το μαγνήσιο και άλλων συστατικών που περιέχουν μπορεί να βοηθούν στην διατήρηση και υγεία των οστών και των δοντιών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης.