Η ζάχαρη καρύδας, φαίνεται να διατηρεί κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στην καρύδα. Ορισμένα από αυτά είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και το κάλιο, που περιέχονται σε διπλάσιες ποσότητες σε σχέση με την κλασική ζάχαρη. Επίσης περιέχει ινουλίνη, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη.
Η ζάχαρη καρύδας, φαίνεται να διατηρεί κάποια από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στην καρύδα. Ορισμένα από αυτά είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και το κάλιο, που περιέχονται σε διπλάσιες ποσότητες σε σχέση με την κλασική ζάχαρη. Επίσης περιέχει ινουλίνη, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη.