Το μαύρο τσάι αποτελεί το 75% της κατανάλωσης τσαγιού στον κόσμο και είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος τσαγιού παγκοσμίως. Μια διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση, μετατρέπει τα φύλλα από πράσινο σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Οξείδωση σημαίνει ότι τα φύλλα εκτίθενται σε υγρό και πλούσιο σε οξυγόνο αέρα. Το μαύρο τσάι χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους ως υποκατάστατο του καφέ. Έχει περισσότερη καφεΐνη από το Πράσινο Τσάι και πολλοί το πίνουν για ένα ξύπνημα γεμάτο ενέργεια. Περιέχει επίσης μια διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοφυλλίνη. Ιδιότητες Μαύρου Τσαγιού -Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις) και κατεχίνες. -Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου. -Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης. Μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη , δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το μαύρο τσάι αποτελεί το 75% της κατανάλωσης τσαγιού στον κόσμο και είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος τσαγιού παγκοσμίως. Μια διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση, μετατρέπει τα φύλλα από πράσινο σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Οξείδωση σημαίνει ότι τα φύλλα εκτίθενται σε υγρό και πλούσιο σε οξυγόνο αέρα. Το μαύρο τσάι χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους ως υποκατάστατο του καφέ. Έχει περισσότερη καφεΐνη από το Πράσινο Τσάι και πολλοί το πίνουν για ένα ξύπνημα γεμάτο ενέργεια. Περιέχει επίσης μια διεγερτική ουσία που ονομάζεται θεοφυλλίνη. Ιδιότητες Μαύρου Τσαγιού -Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις) και κατεχίνες. -Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου. -Το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης. Μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη , δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Αφήστε το τσάι σε καυτό νερό για τρία έως πέντε λεπτά για να αναδείξει τις κατεχίνες του. Το τσάι περιέχει καφεΐνη για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τις βραδινές ώρες.