Πιο αναλυτικά, το μελισσόχορτο: -Tο μελισσόχορτο περιέει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση βακτηρίων, τα οποία προκαλούν μολύνσεις, όπως ο στρεπτόκοκκος και τα μυκοβακτήρια και ευγενόλη που είναι φυσικό αναισθητικό και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των τραυμάτων. - Χρησιμοποιείται σαν αγχολυτικό, ήπιο καταπραϋντικό. -Ανακουφίζει την ένταση και το στρες, μειώνοντας έτσι την κατάθλιψη. -Aσκεί τονωτική επίδραση στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας διαστολή των περιφερειακών αγγείων, μειώνοντας έτσι, την πίεση του αίματος. -Χάρη στην αντιβιοτική του δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση του έρπητα του στόματος. -Το μελισσόχορτο και τα παρασκευάσματά του, επίσης, έχουν δείξει ότι βελτιώνουν τη διάθεση και την πνευματική απόδοση. - Ανακουφίζει το λείο μυϊκό ιστό της πεπτικής οδού, αποτελώντας ένα πολύ καλό χωνευτικό. -Το εκχύλισμα από μελισσοβότανο βρέθηκε επίσης να έχει εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση. -Bοηθά επίσης, στην ανακούφιση από τις εμμηνορροϊκές κράμπες.
Πιο αναλυτικά, το μελισσόχορτο: -Tο μελισσόχορτο περιέει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση βακτηρίων, τα οποία προκαλούν μολύνσεις, όπως ο στρεπτόκοκκος και τα μυκοβακτήρια και ευγενόλη που είναι φυσικό αναισθητικό και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των τραυμάτων. - Χρησιμοποιείται σαν αγχολυτικό, ήπιο καταπραϋντικό. -Ανακουφίζει την ένταση και το στρες, μειώνοντας έτσι την κατάθλιψη. -Aσκεί τονωτική επίδραση στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας διαστολή των περιφερειακών αγγείων, μειώνοντας έτσι, την πίεση του αίματος. -Χάρη στην αντιβιοτική του δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση του έρπητα του στόματος. -Το μελισσόχορτο και τα παρασκευάσματά του, επίσης, έχουν δείξει ότι βελτιώνουν τη διάθεση και την πνευματική απόδοση. - Ανακουφίζει το λείο μυϊκό ιστό της πεπτικής οδού, αποτελώντας ένα πολύ καλό χωνευτικό. -Το εκχύλισμα από μελισσοβότανο βρέθηκε επίσης να έχει εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση. -Bοηθά επίσης, στην ανακούφιση από τις εμμηνορροϊκές κράμπες.
Τρόπος χρήσης: προσθέστε 2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα και γεμίστε με βρασμένο νερό. Αφήστε για 10-15 λεπτά, σουρώστε και καταναλώστε (3 φορές την ημέρα).*Οι πληροφορίες που δίνονται για τα έλαια έχουν αντληθεί από βιβλία βοτανολογίας. Η αναφορά στις ιδιότητές τους είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας.