Μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες του Γκινγκο είναι πως βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και βοηθάει σημαντικά στην οξυγόνωση των αιμοφόρων αγγείων. Η καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου (καταναλώνει το 20% του συνολικού οξυγόνου) συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η απώλεια μνήμης, η απώλεια της δυνατότητας συγκέντρωσης και γενικότερα των νοητικών δυσλειτουργιών που συνδέονται κυρίως με τα γηρατειά - συμπεριλαμβανομένης και της νόσου Altzheimer. Επίσης η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιακή λειτουργία και για την ελαστικότητα των αρτηριών αλλά θεωρείται επιπροσθέτως ότι βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της στυτικής δυσλειτουργίας. Δε συνίσταται η λήψη γκίνγκο από έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες, από παιδιά, από άτομα που πάσχουν από επιληψία καθώς και σε περίπτωση που έχουμε πυρετό.
Μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες του Γκινγκο είναι πως βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και βοηθάει σημαντικά στην οξυγόνωση των αιμοφόρων αγγείων. Η καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου (καταναλώνει το 20% του συνολικού οξυγόνου) συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η απώλεια μνήμης, η απώλεια της δυνατότητας συγκέντρωσης και γενικότερα των νοητικών δυσλειτουργιών που συνδέονται κυρίως με τα γηρατειά - συμπεριλαμβανομένης και της νόσου Altzheimer. Επίσης η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιακή λειτουργία και για την ελαστικότητα των αρτηριών αλλά θεωρείται επιπροσθέτως ότι βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της στυτικής δυσλειτουργίας. Δε συνίσταται η λήψη γκίνγκο από έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες, από παιδιά, από άτομα που πάσχουν από επιληψία καθώς και σε περίπτωση που έχουμε πυρετό.
Τρόπος χρήσης: ΕΓΧΥΜΑ: Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού γκίγκο (για κάθε γλιντζάνι νερό). Το αφήνουμε για 10-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το πίνουμε. ΑΦΕΨΗΜΑ: Παίρνουμε το θεραπευτικό μέρος του φυτού και το βράζουμε με νερό. 1 κουταλάκι του γλυκού γκίγκο για 1 φλιντζάνι νερό. (Συνήθως βράζονται τα σκληρά τμήματα του φυτού: ρίζες, φλούδες, κοτσάνια, σπόροι). Αν είναι ψιλοκομμένα χρειάζονται βράσιμο μόνο για 5 λεπτά. *Οι πληροφορίες που δίνονται για τα έλαια έχουν αντληθεί από βιβλία βοτανολογίας. Η αναφορά στις ιδιότητές τους είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας.