Φτιαγμένα “με το χέρι” , από ελληνικά κηπευτικά, φρούτα και μυρωδικά, τα gourmet chutney «οι γουμένισσες» θα σας οδηγήσουν σε νέα γευστικά ταξίδια! Απολαύστε τα με κρεατικά και πουλερικά, με ώριμα κίτρινα ή λευκά τυριά και με πικάντικα αλλαντικά!
Φτιαγμένα “με το χέρι” , από ελληνικά κηπευτικά, φρούτα και μυρωδικά, τα gourmet chutney «οι γουμένισσες» θα σας οδηγήσουν σε νέα γευστικά ταξίδια! Απολαύστε τα με κρεατικά και πουλερικά, με ώριμα κίτρινα ή λευκά τυριά και με πικάντικα αλλαντικά!
1 κούπα ρύζι Μπασμάτι -2 κούπες νερό ή ζωμό -1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο -αλάτι -πιπέρι Ξεπλένουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα. Σερβίρουμε.